Jsme divize firmy KXN CZ, s.r.o. specializující se na odborné učebny, posluchárny, laboratoře, auly a celkové vybavení pro školy. Učebny nejen navrhujeme, ale i vyrábíme a dodáváme na klíč.            

Společnost KXN CZ, s.r.o. disponuje speciality s více jak 25-ti letou zkušeností z více jak 2000 zrealizovaných laboratoří, odborných učeben vybavení škol.

Školy vybavujeme nejprodávanějšími dipleji ve školství. V současné době vybavení kvalitní interaktivní displej umožňuje zobrazovat obraz dostatečně velký s vysokým rozlišením 4K tak, aby žáci viděli i z poslední řady v učebně, aniž by se muselo zatemňovat. Vyučovací hodina je pak o poznání zajímavější a žáky jistě zaujme.

Do běžně velkých učeben instalujeme displeje velikosti 86" a do menších učeben nebo sboroven, či jednacích místností displeje 75".

Součástí nového displeje s uhlopříčkou 86" od společnosti KXNCZ, s.r.o. jsou nové vestavěné 18W reproduktory a 8W ​​subwoofery pro působivou kvalitu zvuku, stejně jako 8 mikrofonní pole pro nahrávání výuky.

Operační systém Android 13 pro vylepšený multitasking a zabezpečení.

Displej má volitelný senzorový box – čtečka NFC a senzory kvality vzduchu.

Velmi důležitými parametry je vzduchová mezera mezi sklem a aktivní plochou 0,6 mm, která zajišťuje přesnost a doba odezvy 6 ms, což má zásadní vliv na rychlost celého displeje.

V učebně již není nutné mít počítač. Je možné použít zdoj například USB flash disk, kameru, vizualizér, atd. Samozřejmě můžete i zrcadlit svůj počítač či notebook. Jednoduše zrcadlete své zařízení Android, iOS, Windows, MacOS nebo Chrome pouhým stisknutím tlačítka. Nebo bezdrátově odešlete obrázky a dokumenty uložené ve vašem mobilním zařízení. Aplikace také funguje jako bezdrátová myš a klávesnice, která vám umožní ovládat váš projektor.

Díky certifikaci Google EDLA nabízejí interaktivní displeje řady Optoma 5 bezproblémovou integraci s ekosystémem Google, včetně Google Workspace a celé sady Microsoft 365. Učitelé mohou snadno přistupovat ke svým účtům Google, souborům a nástrojům pro spolupráci přímo z displeje.

Optoma Creative Touch 5-Series, navržená pro podporu distančního vzdělávání, umožňuje studentům spolupracovat v reálném čase z domova, ve třídě nebo kdekoli, což maximalizuje zapojení do vzdáleného a hybridního vzdělávacího prostředí. Díky možnosti připojení k webovým kamerám a dalším vizualizérům spolu s jedinečným softwarem Optoma poskytuje řada Creative Touch 5 dokonalé řešení spolupráce pro vzdělávání.

Kreativní sdílení je snadné s připravenou bílou tabulí s vestavěnými anotačními nástroji pro usnadnění spolupráce a nekonečným plátnem pro neomezenou kreativitu. Funkcemi nabitá Whiteboard přináší nástroje jako pravítka, 3D tvary a dokonce i robustní možnosti importu přímo na dosah ruky.

Jednoduše vyjměte pero z držáku a automaticky se spustí aplikace Whiteboard nebo režim poznámek. Pro maximální pohodlí se tahy pera objevují na rozsáhlém 4K displeji okamžitě během psaní, bez zpoždění nebo latence.

Pero pro rychlé spouštění je vybaveno dvojitým hrotem, takže uživatelé mohou přepínat mezi tenkými a silnými tahy uprostřed psaní změnou citlivosti na tlak. Výběr zářivých barev umožňuje učitelům anotovat klíčové myšlenky, práce studentů nebo grafy – což zajišťuje snadný průběh lekcí.

Whiteboard je optimalizován pro integraci do učebny Google, díky čemuž se okamžitě přiblížíte k materiálům vaší třídy, díky čemuž bude vaše nekonečné plátno růst s vámi.

Učitelé mohou snadno vytvářet a importovat učební materiály kdekoli. Váš displej Optoma se hladce integruje s Učebnou Google a přináší výhody bezpapírového sdílení a digitální spolupráce do třídy. Učitelé nyní mohou pracovat na svých učebních plánech z domova a okamžitě je přinést do jakékoli třídy.

Displej umožňuje studentům spolupracovat v reálném čase z domova, ve třídě nebo kdekoli, což maximalizuje zapojení do vzdáleného a hybridního vzdělávacího prostředí. Díky možnosti připojení k webovým kamerám a dalším vizualizérům spolu s jedinečným softwarem Displej poskytuje řada Creative Touch dokonalé řešení spolupráce pro vzdělávání. Displej můžete rozšířit o senzorový box, čtečku NFC a senzory kvality vzduchu, atd. Rychlé připojení k internetu bez použítí počítače umožňuje další využití.

Nevytváří se však složitě celky, ale používá různé obrázky, videa, texty atd. Kouzlo pak je v tom, že může během výuky pracovat s jednotlivými bloky a tak během hodiny měnit podle potřeby možnost zobrazení a vysvětlit a zobrazit tak látku z různých pohledů. Do tohoto procesu mohou i zasahovat žáci. Vyučující může kdykoli vrátit probíranou látkou o potřebné kroky zpět nebo pokračovat při výkladu látky. Během takové hodiny jsou žáci mnohem aktivnější a v podstatě si i můžete vytvářet i „vlastní učebnici“, která může být přístupná i pro Vaše žáky. Pro co nejlepší využití interaktivní výuky je v tomto případě kvalitní software a hardware.

Do systému interaktivní výuky patří například i hlasování, které Vám umožňuje zjistit například názor žáků, zhotovit rychle test.
Součástí je i možnost vyhodnotit statistické hodnoty odpovědí atd. Žáci mohou například použít tablet či telefon, pomocí kterého mohou žáci z lavice pracovat s interaktivním panelem a tak například dopisovat a dokreslovat do promítaného obrazu, tedy aktivně pracovat s materiálem na projekční ploše, či ovládat aplikace Windows.

Než se rozhodnete jaký dipslej si vyberete, poraďte se s našimi specialisty a nekupujte zastaralé typy displejů s horšími parametry.

 

 Ing. Zdeněk Kotek za firmu KXN CZ, s.r.o. ucebny@kxn.cz

https://www.kxn.cz/clanky/interaktivni-dotykove-displeje