Jistě budete se mnou souhlasit, že každá škola potřebuje pro výuku multimediální učebnu. Většina škol již alespoň jednu má, či dokonce i více, a některé školy plánují zhotovit tu první. Pracovníci firmy KXN CZ, s.r.o. Vám mohou pomoci a poradit v celkovém řešení takové učebny. Do učeben nejen vyrábíme nábytek, ale zhotovujeme je komplexně a to včetně instalací a ostatních úprav podle potřeby.

Společnost KXN CZ, s.r.o. disponuje speciality s více jak 25-ti letou zkušeností z více jak 2000 zrealizovaných laboratoří a odborných učeben.

Na začátku je jistě důležité zvážit, jakým způsobem bude učebna využívaná a k jakému účelu bude sloužit. V některých případech je to samostatná učebna a někdy je součástí odborné učebny. Multimediální učebna může mít více účelů. V počátcích rekonstrukcí multimediálních učeben se nahrazovaly televizory umístěné v učebnách, na kterých žáci viděli (respektive neviděli) malý obraz přehrávaný z videa nebo z kamery. V současné době vybavení kvalitní interaktivní displej umožňuje zobrazovat obraz pdostatečně velký s vysokým rozlišením tak, aby žáci viděli i z poslední řady v učebně, aniž by se muselo zatemňovat. Vyučovací hodina je pak o poznání zajímavější a žáky jistě zaujme. 

Zdrojem obrazu i zvuku může být jakékoli zařízení. V multimediální učebně již není nutné mít počítač, ale používá se i notebook, USB flash disk, kamera, vizualizér, atd. Displej umožňuje studentům spolupracovat v reálném čase z domova, ve třídě nebo kdekoli, což maximalizuje zapojení do vzdáleného a hybridního vzdělávacího prostředí. Díky možnosti připojení k webovým kamerám a dalším vizualizérům spolu s jedinečným softwarem Displej poskytuje řada Creative Touch dokonalé řešení spolupráce pro vzdělávání. Displej mážete rozšířit o senzorový box, čtečku NFC a senzory kvality vzduchu, atd. Rychlé připojení k internetu bez použítí počítače umožňuje další využití.

Nevytváří se však složitě celky, ale používá různé obrázky, videa, texty atd. Kouzlo pak je v tom, že může během výuky pracovat s jednotlivými bloky a tak během hodiny měnit podle potřeby možnost zobrazení a vysvětlit a zobrazit tak látku z různých pohledů. Do tohoto procesu mohou i zasahovat žáci. Vyučující může kdykoli vrátit probíranou látkou o potřebné kroky zpět nebo pokračovat při výkladu látky. Během takové hodiny jsou žáci mnohem aktivnější a v podstatě si i můžete vytvářet i „vlastní učebnici“, která může být přístupná i pro Vaše žáky. Pro co nejlepší využití interaktivní výuky je v tomto případě kvalitní software a hardware.

Do systému interaktivní výuky patří například i hlasování, které Vám umožňuje zjistit například názor žáků, zhotovit rychle test.
Součástí je i možnost vyhodnotit statistické hodnoty odpovědí atd. Žáci mohou například použít tablet či telefon, pomocí kterého mohou žáci z lavice pracovat s interaktivním panelem a tak například dopisovat a dokreslovat do promítaného obrazu, tedy aktivně pracovat s materiálem na projekční ploše, či ovládat aplikace Windows.

Uspořádání celé multimediální učebny včetně nábytku a všeho vybavení s technikou, řešíme podle místních podmínek a požadavků. Interaktivní displej není jediná cesta jak takovou učebnu řešit, i když takto řešíme multimediální učebny nejčastěji. Některé školy požadují pouze nainstalovat interaktivní displej na zeď. Převažuje však požadavek na komplexní řešení takového displeje s tabulí a vyřešení celé učebny.

Současně při rekonstrukci Vaší učebny Vám zhotovíme instalace elektřiny včetně revize. Při rekonstrukci zpravidla i zhotovujeme stavební úpravy, stupínky, podlahovou krytinu, malování, instalujeme tabule a multimediální techniku, včetně interaktivní displej či tabuli, projektoru a ozvučení. Mimo dalšího vybavení vyrábíme a montujeme standardní i atypický nábytek pro žáky včetně multimediálního centra pro vyučující. Instalujeme různé typy zatemnění učeben i osvětlení.

Při rekonstrukci je vhodné i vyřešit akustiku učebny, aby doba dozvuku a srozumitelnost v učebně vyhovovala současným normám. Na základě navrhnutého řešení celé učebny a podle Vašich finančních možností řešíme koncepci celé Vaší učebny na míru. Učebnu Vám zhotovíme na klíč a to komplexně ale máme i systém výstavby učebny po etapách. Pak Vám zhotovíme učebnu po částech tak, že můžete učit po každé zhotovené etapě a během například dvou, tří let budete mít celou učebnu zrekonstruovanou.

V případě Vašeho zájmu nás zkontaktujte. Ve firmě KXN CZ, s.r.o. Vám dodáme nejen učebnu, ale i poskytneme poradenský servis a budete moci využít ostatní služby a výhody, které poskytujeme našim zákazníkům.


Ing. Zdeněk Kotek specialista na odborné učebny za KXN CZ, s.r.o.

23142-00307043-00123088-IMG_022218090C-00123037C-IMG_023722263-c887c11f-62f9-4b48-80b7-441cb9c63b2b20057B-IMG_018416142-001
https://www.kxn.cz/clanky/multimedialni-ucebna