Sborovny jsou nedílnou součástí každého školního zařízení. Sborovny slouží pedagogům jako zázemí pro přípravu k výuce, k poradám, odpočinku, setkání s kolegy, uložení oblečení a dokumentů. Podle požadavků a funkcí sborovny na každé škole uzpůsobujeme celou koncepci sborovny.

Společnost KXN CZ, s.r.o. disponuje speciality s více jak 25-ti letou zkušeností z více jak 2000 zrealizovaných laboratoří a odborných učeben a vybavení pro školy.

Navrhujeme sborovny podle Vašich představ a požadavků. Sborovny řešíme komplexně na klíč nebo podle Vašeho požadavku například pouze nábytek. Zhotovíme elektroinstalaci či nové osvětlení, včetně revizí, zhotovíme stavební úpravy, obklady, položíme podlahovou krytinu, vymalujeme, namontujeme stoly, nábytek, skříně, nainstalujeme interaktivní displej. Rovněž nainstalujeme keramickou tabuli, přistínění a další vybavení. Pro případ, že si zhotovíte přípravné práce sami, vyrobíme Vám nábytek, popřípadě provedeme instalace a dodáme požadované vybavení. Poradíme jak na to.  

Stoly vyrábíme v mnoha variantách včetně například kontejnerů se zásuvkami a na ukládání dokumentů a osobních předmětů. Ke stolům pak umísťujeme pohodlné židle. Stoly mohou být osazeny paravany včetně poliček. Může být však ve sborovně i velký centrální stůl na porady s jednacími židlemi. Vyrábíme a montujeme skříně do sboroven na ukládání dokumentů, třídních knih a různých výukových pomůcek.  Vyjímkou nejsou ani šatní skříňky. Často vybavujeme sborovny i relaxačním koutkem s křesílky a stolečkem s lehkým předělem i kuchyňským koutkem.

Součástí celého řešení sborovny pak dodáváme i plánavací rozvrhovou tabuli, popřípadě pro porady interaktivní displej. Vyjímkou nejsou ani nástěnky. Na podlahu pokládáme koberec nebo vinilovou podlahu, řešíme osvětlení i výmalbu. Pro komfortnější řešení sboroven instalujeme i akustické obklady stěn.

Stoly vybavujeme i paravany, poličkami a dalším příslušenstvím. V kabinetu řešíme nejen stoly, kontejnery a židle. Vyrábíme i skříně podle Vašich požadavků.

Celá sborovna musí být uzpůsobena způsobu užívání a potřeb konkrétních pedagogů. Je nutné správně navrhnout celé řešení podle konkrétního používání a provozu Vaší škole. Musí se myslet na vhodné uspořádání, vybrat ten správným nábytek, s vhodnými rozměry, ale i navrhnout instalace rozvodů elektřiny a internetu.

Stoly a skříně vyrábíme v jakýchkoli rozměrech a materiálech včetně možnosti širokého výběru dekorů materiálů. Vyrábíme i nábytek podle Vašeho návrhu.

Celá koncepce takové sborovny může mít více variant. V případě Vašeho zájmu Vám naši specialisté u Vás na škole představí možná řešení na základě zjištění stávajícího stavu a Vašich požadavcích. Důležité je zvážit pro kolik pedagogů sborovna bude určena. Vše je závislé na velikosti a členění místnosti a samozřejmě i finančních možnostech školy.


Ing. Zdeněk Kotek za firmu KXN CZ, s.r.o.

14059-00120243-IMG_054819104-DSC0073619143O-DSC0028319008-IMG_166520063-IMG_510309245-001
https://www.kxn.cz/clanky/sborovny