Společnost KXN CZ, s.r.o. vybavuje školy komplexně od podlahy, přes malou skříňku nebo veškerý nábytek až po podhledy stropu a osvětlení. Naši specialisté Vám poskytnou komplexní servis. Máme zkušenosti z více jak 2000 zrealizovaných odborných učeben, laboratoří, různých pracovišť, kabinetů a dalšího vybavení ve školách.

Horizontální žaluzie instalujeme z neprůsvitného materiálu. Jednotlivé lamely jsou vyrobeny z hliníku.

Tento způsob protisluneční ochrany je nejrozšířenější způsob protisluneční ochrany. Lze ho montovat na jakákoli okna. Ovládání zatemnění Zatemnění můžeme ovládat mechanicky a to řetízkem, popruhem, šňůrou, klikou nebo elektromotorem. Ovládání motorem (elektrické) lze pak ovládat buď dálkovým ovladačem, pomocí centrálního ovládacího panelu umístěného například v učitelském pracovišti, vypínači na stěně nebo řídícím systémem. Na přání můžeme dodat široký sortiment ovládacích systémů a zabezpečovacích prvků.

Lamelové zatemnění – pro dokonalou tmu
Lamelové hliníkové zatemnění se navíjí do tubusu vyrobeného z hliníku. Lamely jsou vedené v bočních hliníkových profilech s kartáčky. Lamely lze vysunout do jakékoli polohy. Hliníkové lamely jsou vyplněné PUR pěnou. Toto zatemnění slouží pro zajištění dokonalé tmy a současně poslouží velmi dobře k přehřívání místnosti v létě a ochlazování v zimě. Z celé řady zatemnění je tento druh nejodolnější.

Exteriérová stínicí technika vytváří optimální prostředí z pohledu světelných a tepelných podmínek a je významnou součástí stavby z hlediska úspory energie. V tradičním pojetí plní exteriérové rolety stínicí a bezpečnostní funkci, v netradičním pojetí jsou architektonickým prvkem administrativních budov a šperkem rodinných domů.

Přednosti a výhody

+ vysoký stupeň zastínění a snižování hladiny venkovního hluku,
+ termoregulační i ochranný efekt,
+ možnost elektrického ovládání,
+ vhodná pro dodatečnou montáž na rám okna nebo na fasádu,
+ zatmítací provedení vhodné pod fasádu nebo zateplovací systém,
+ hliníkové lamely plněné PUR pěnou nebo plastové lamely,
+ možnost provedení s integrovanou sítí proti hmyzu Vivera-Sectra,
+ maximální garantovaná plocha 8,5 m2.

Způsob ovládání

- manuálně – páskem (páskovým navíječem), šňůrou (šňůrovým navíječem), klikou, navíječ s klikou, pružinou
- elektrickým pohonem – vypínačem nebo dálkovým ovladačem.

 

 Ing. Zdeněk Kotek za firmu KXN CZ, s.r.o. ucebny@kxn.cz

https://www.kxn.cz/clanky/zatemneni-oken-lamelove